Digital læring

E-læring

Fra analog læring i et klasselokale er det nu muligt at blive klogere igennem e-læring digitalt, hvor som helst og når som helst. 
E-læring er under konstant udvikling, og når det kommer til træning af medarbejdere er der sket rigtig meget. Her taler vi nemlig ikke længere om et traditionelt click-and-read-scenarie med en Powerpoint, der vises frem for den, der skal lære, men elementer fra spilverdenen kommer også i brug, når medarbejdere skal lære nyt.
AdobeStock_65753090

Hvad er e-læring?

Læring, der helt eller delvist er digitaliseret er e-læring. Det kan både være statisk eller mere interaktivt. E-læring kan desuden bruges i forbindelse med et fysisk kursus, så det indgår i en blended learning-kontekst, hvor man både er tilstede fysisk og tager et e-læringsforløb før, under eller efter det fysiske kursus.  

Læs mere om definitionen på e-læring her. 

Eksempler på e-læring

  1. Klassisk click-and-read
    E-læringsforløb, der er designet som slides med tekst, som vedkommende kan læse. Herfra kan brugere klikke sig videre til et nyt slide med tekst om det, der skal læres om. 
  2. Gamificeret læring
    En mere interaktiv form for e-læring. Her skal brugeren 'spille' sig klogere på det, der skal læres om. Når man designer gamificeret læring, skal man altså bruge mekanikker fra spilverdenen. Det kan fx være ved at bruge et stærkere visuelt udtryk (fx animation), storytelling, mål/regler, belønninger eller progression m. levels.  
  3. Virtual Reality-træning
    En total omsluttende e-læringsverden kan du få med Virtual Reality (VR). Her kan brugeren træde direkte ind i læringsscenarier ved at iføre sig et sæt VR-briller. Eksempler på VR-træningssituationer: flysimulatorer, kundeservice-træning og ved brandevakuering.   

Herunder kan du klikke dig videre og blive endnu klogere på e-læring. 

De 4 læringsstile - Hvilken passer til dig? 

Gamification VS. traditionel e-læring

3 råd: Sådan skaber du det bedste læringsindhold til dine medarbejdere

De 3 store læringsteknologier lige nu

Vejen til den optimale Learning Experience

3-trins-raket: Sådan tilrettelægger du din læringskampagne

5 trin til gamificeret læring

Klem guld ud af dine data og få bedre resultater med e-læring

5 årsager til at VR virker bedre end traditionel e-læring

Ebog: Hvordan du skaber gamificeret læring

Hvem mærker fordelene, når læringen bliver digital?

Sådan tiltrækker du millennials med læring - og fastholder dem

Mobile Learning: Derfor skal du tilpasse læring til fremtidens arbejdsstyrke